Protetica dentară

Protetica dentară este acea ramură a stomatologiei care are în vedere reconstrucția dentiției pacientului pentru a-i oferi un zâmbet echilibrat, estetic și sănătos. Procedura medicală se realizează cu ajutorul protezelor fixe, semi-mobile și mobile.

Lucrări protetice fixe

Coroane dentare

 

Coroanele dentare sunt folosite pentru a acoperi în întregime un dinte deteriorat sau pentru a îmbunătăți aspectul, forma și alinierea dinților.

Dacă sunt întreținute corespunzător, coroanele dentare pot avea o durată de viață de până la 10 ani.

Punţi dentare

 

Rolul punților dentare este de a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Punțile dentare fixe previn atât migrarea și înclinarea dinților vecini, cât și carierea acestora. Ele au un rol esențial în sănătatea dentară a pacienților, întrucât întârzie instalarea bolii parodontale.

Punțile și coroanele pot fi realizate din:

 

  • Ceramică integral;
  • Zirconiu;
  • Metalo – ceramică;

Lucrări protetice mobile

Proteze dentare

 

 

Pierderea dinților are un impact semnificativ asupra calității vieții și stimei de sine. Dar, din fericire, protezele dentare pot oferi pacienților o dantură perfectă!

 

„Plăcile” simulează aspectul natural al dinților și gingiilor, servesc la masticație și redau zâmbetele pe chipul oamenilor.

Tipuri de proteze dentare


În funcție de numărul de dinți pierduți există proteze dentare parțiale sau totale:

 

  • Protezele totale - înlocuiesc toți dinții și gingia; 
  • Protezele parțiale - înlocuiesc unul sau mai mulți dinți, atunci când încă există dinți sănătoși pe arcadă. 

Incrustaţia dentară

 

Incrustațiile dentare sunt lucrări protetice foarte estetice, folosite în cazul dinților parțial deteriorați. Astfel, incrustaţia dentară este o soluţie minim invazivă la care se recurge atunci când este prea devreme pentru instalarea coroanelor dentare.

 

Acest tratament dentar este recomandat de către medicii stomatologi ca o alternativă mult mai estetică și mai rezistentă a obturațiilor dentare.

Rezervă o întâlnire