Stomatologia pentru copii

Pedodonţia

Pedodonția, numită și stomatologie pediatrică, este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu profilaxia și tratamentul dinților la copii, încă de la prima apariție în cavitatea bucală până la vârsta adolescenței.

pedodontia-1.jpg

Servicii oferite

  • Echipa First Dent își manifestă grijă față de dentiția copiilor tai concentrându-se pe prevenție, tratamente minim-invazive, tratamente de calitate și pe o motivare pozitivă;
  • Vrem să creăm o atmosferă plăcută și confortabilă, astfel încât copiii dumneavoastră să perceapă vizita la stomatolog ca pe un lucru pozitiv încă de la început;
  • Dinții de lapte sunt esențiali pentru:
  • Masticație și hrănire adecvată;
  • Obținerea și menținerea spațiului necesar pentru erupția dinților permanenți;
  • Permit dezvoltarea normală a oaselor și a mușchilor mandibulei și maxilarului;
  • Influențează dezvoltarea vorbirii;

Periajul la copii poate începe încă din primele luni de viață, mai precis, după ce primul dinte a erupt. Este foarte important ca părinții să preia responsabilitatea periajului dentar a celui mic până la vârsta de 4-5 ani, după care este indicat ca acesta să înceapă să își perieze singur dinții. Cu toate acestea, pentru a ne asigura că prichindelul efectuează un periaj corect, este indicat ca acesta să fie supravegheat până la 7 ani.

Medicii noștri specialiști pedodonți recomandă ca prima vizită a micuțului la stomatolog să aibă loc în jurul vârstei de 1 an jumătate, respectiv 2 ani, întrucât aceasta este vârsta la care el nu necesită intervenții stomatologice complexe. Este fundamental ca aceste vizite regulate la medicul stomatolog să fie respectate cu rigurozitate, deoarece ele reprezintă un pas important în menținerea sănătății orale.

Pentru ca un periaj dentar să fie efectuat corect, trebuie să ne asigurăm că folosim o periuță de dinți potrivită și o pastă de dinți special concepută pentru nevoile celui mic. Periajul dentar constă în curățarea cu atenție a fiecărui dințișor prin intermediul mișcărilor circulare și delicate. Pentru a efectua un periaj corespunzător micuțului tău trebuie să ai în vedere să fie suprafețele anterioare și posterioare ale dinților, cât și suprafața cu care mușcăm și linia gingiilor.

Rezervă o întâlnire