Aparate dentare

Aparatele dentare sunt garanția unui zâmbet frumos și previn afecțiunile dentare grave.

aparat-dentar.jpg

Ortodonția

  • Reprezintă acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu îndepărtarea și corectarea poziției dinților neavând o limită de vârstă. Cu toate acestea, tratamentul poate fi mai dureros sau poate dura mai mult la o vârstă mai înaintată, cu precădere în cazul prezenței diverselor afecțiuni ale oaselor maxilare sau afecțiuni ale gingiei.
  • Părinții trebuie să fie atenți la starea dinților copiilor lor, deoarece problemele dentare pot apărea la vârste fragede. Problemele precum dinții strâmbi, distanțați sau înghesuiți pot afecta sănătatea dentară, gingivală și a articulației temporo-mandibulare, precum și integritatea sistemului digestiv, dacă masticația este deficitară.
  • În cazul anomaliilor dento-maxilare, acestea pot fi corectate în zilele noastre fără durere, datorită aparatelor ortodontice de ultimă generație care permit o corectare spectaculoasă și într-un timp foarte scurt.
  • Din punct de vedere estetic aparatele dentare (ortodontice) sunt aproape invizibile și pot fi realizate din materiale translucide, care să se potrivească culorii dinților.
  • Poziția dinților din copilărie este mult mai ușor de corectat, întrucât oasele maxilare sunt în plin proces de dezvoltare în perioada copilăriei și a adolescenței.
  • Dacă medicul stomatolog vă recomandă efectuarea unor tratamente ortodontice, este recomandat să le faceți, deoarece pe termen lung afecțiunile netratate pot duce la apariția unor defecte de vorbire, predispoziție pentru formarea tartrului și a cariilor.
  • Durata unui tratament ortodontic poate varia de la persoană la persoană. Însă, de cele mai multe ori durata medie este de un an, perioadă în care pacientul și medicul ortodont trebuie să comunice și să colaboreze constant, întrucât verificarea periodică a aparatului dentar și consultul de specialitate sunt de o deosebită importantă pentru succesul tratamentului ortodontic.

Intrebari frecvente despre Aparatele Dentare

Rezervă o întâlnire