Profilaxia

Sănătatea dentară depinde în cea mai mare măsură de o igienă orală adecvată. Profilaxia este cea mai simplă metodă prin care ne putem asigura un zâmbet frumos și sănătos!  Această procedură stomatologică constă în igienizarea dentară zilnică în completare cu igienizarea dentară profesională la un interval de 6 luni.

igienizare-dentara.jpg

Există 2 tipuri de igienizare:

 

  • INDIVIDUALĂ - Periajul dentar reprezintă primul pas spre menținerea unei igiene orale adecvate. Un periaj dentar efectuat corect și complet presupune curățarea suprafețelor dentare de resturi alimentare, îndepărtarea plăcii bacteriene de pe suprafețele dinților și îndepărtarea colorațiilor datorate consumului de alimente și băuturi. 
  • PROFESIONALĂ - se realizează de două ori pe an și este compusă din: detartraj ultrasonic (îndepărtează tartrul de la nivelul dinților); periaj profesional (îndepărtează placa bacteriană de pe suprafața dentară); air flow (îndepărtează petele de pe dinți, lăsându-i mai albi și mai strălucitori).
mijloace-de-igienizare.jpg

Ce mijloace suplimentare de igienizare recomandăm:

 

  • AȚA DENTARĂ - specialiștii noștri recomandă folosirea aței dentare, o dată pe zi, întrucât aceasta ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele greu accesibile, reducând cu 80% apariția cariilor.
  • APA DE GURĂ - împiedică dezvoltarea microbilor în cavitatea bucală și completează periajul dentar.
  • DUȘUL BUCAL  - este un aparat care furnizează un flux de apă, aflat sub presiune, în scopul curățării zonelor greu accesibile efectuând, totodată, și un masaj gingival.
albirea-dentara-profesionala.jpg

Albirea dentară profesională

 

  • De cele mai multe ori, igienizarea profesională nu este suficientă pentru îndepărtarea pigmenților intrinseci și extrinseci, cum ar fi cafeaua, tutunul, ceaiul și vinul roșu. Totodată, aceasta nu conferă dinților culoarea albă mult dorită, care se obține numai cu ajutorul sistemelor de albire profesională.
  • Albirea profesională este o metodă eficientă care nu afectează smalțul sau dentina dinților.
  • Înainte de efectuarea unei albiri profesionale este absolut necesară efectuarea unui detartraj profesional.
profilaxia.jpg

De ce recomandăm igienizarea profesională la 6 luni?

Depunerea plăcii bacteriene pe dinți este un proces continuu mai ales în cazul unui periaj dentar deficitar. În intervalul de 6 luni, aceasta crește în înălțime și în grosime, iar după 6 luni,  începe să se întărească și să-și exercite acțiunea mecanică, producând astfel retracția gingivală și a osului și punând totodată, bazele dezvoltării bolii parodontale (parodontopatia).

Rezervă o întâlnire